Data wizyty poniedziałek, 2 Maj 2016, 19:00Data dodania15.05.2016 22:48:39
Autorsmakosze.info
Obsługa jest szybka i sprawna, mocno ukierunkowana na klienta. Niezwłocznie po naszym wejściu na stole pojawiają się karty dań, a samo zamówienie zostało przyjęte i zrealizowane bez zbędnej zwłoki.
Karta dań jest krótka, jednak urozmaicona. Szef kuchni proponuje swoje autorskie wersje klasycznej polskiej kuchni. W menu znajdziemy dania z królika, wołowiny, wieprzowiny oraz drobiu (kurczak, gęsina, kaczka). Specjalnością Szefa kuchni są też świeże ryby i owoce morza. Ceny, pomimo tego że jest to ścisłe centrum Wrzeszcza, są raczej umiarkowane.
Dwie przystawki: mięsna i rybna. Klasyczny tatar z doskonałej wołowiny z ciekawie podanymi marynowanymi dodatkami i cebulą. Druga z przystawek, to plasterki marynowanego sandacza podane z kawałkami krewetek oraz ogórkiem i avocado. Mięso ryby doskonałe w smaku, jednak było go zdecydowanie za mało w stosunku do dodatków. Danie trochę mniej udane, niż tatar.
Żur na gęsinie został podany z białą kiełbasą czosnkową i wędzonką, Zupa lekko zawiesista, mocna i wyrazista w smaku. Kwaśna i aromatyczna. Doskonale smakowała z delikatną i smaczną kiełbasą. Consomme zrobione z kilku gatunków drobiu było intensywne w smaku i doskonałe.
Sandacz został podany pod postacią zapiekanki, gdzie dolną warstwę stanowiły plastry ziemniaków położone na mizerii z ogórków, środkową warstwę stanowił sporej wielkości kawałek ryby, górną warstwę stanowiła natomiast posypka z chleba razowego. Całość została wzbogacona sosem z borowików. Danie perfekcyjne w smaku.
Stek z tuńczyka, to propozycja drugiego dania głównego. Sporej wielkości kawałek ryby przygotowany w sposób doskonały. Mięso bardzo soczyste, kruche i delikatne smakowało wyśmienicie. Podane zostało ze smaczną sałatką i grubo ciętymi frytkami.
Karta dań jest krótka, jednak urozmaicona. Szef kuchni proponuje swoje autorskie wersje klasycznej polskiej kuchni. W menu znajdziemy dania z królika, wołowiny, wieprzowiny oraz drobiu (kurczak, gęsina, kaczka). Specjalnością Szefa kuchni są też świeże ryby i owoce morza. Ceny, pomimo tego że jest to ścisłe centrum Wrzeszcza, są raczej umiarkowane.
Dwie przystawki: mięsna i rybna. Klasyczny tatar z doskonałej wołowiny z ciekawie podanymi marynowanymi dodatkami i cebulą. Druga z przystawek, to plasterki marynowanego sandacza podane z kawałkami krewetek oraz ogórkiem i avocado. Mięso ryby doskonałe w smaku, jednak było go zdecydowanie za mało w stosunku do dodatków. Danie trochę mniej udane, niż tatar.
Żur na gęsinie został podany z białą kiełbasą czosnkową i wędzonką, Zupa lekko zawiesista, mocna i wyrazista w smaku. Kwaśna i aromatyczna. Doskonale smakowała z delikatną i smaczną kiełbasą. Consomme zrobione z kilku gatunków drobiu było intensywne w smaku i doskonałe.
Sandacz został podany pod postacią zapiekanki, gdzie dolną warstwę stanowiły plastry ziemniaków położone na mizerii z ogórków, środkową warstwę stanowił sporej wielkości kawałek ryby, górną warstwę stanowiła natomiast posypka z chleba razowego. Całość została wzbogacona sosem z borowików. Danie perfekcyjne w smaku.
Stek z tuńczyka, to propozycja drugiego dania głównego. Sporej wielkości kawałek ryby przygotowany w sposób doskonały. Mięso bardzo soczyste, kruche i delikatne smakowało wyśmienicie. Podane zostało ze smaczną sałatką i grubo ciętymi frytkami.
Kuchnia w Level Eight jest doskonała.