Data wizyty czwartek, 3 Maj 2018, 16:00Data dodania19.08.2018 14:02:16
Autorsmakosze.info
Pierwsza z przystawek, to kofta, czyli trzy średniej wielkości szaszłyki zrobione z mielonej baraniny podane z sosem pomidorowym i pitą. Mięso było bardzo soczyste i smaczne. Doskonale smakowało z gęstym i aromatycznym sosem zrobionym z przetartych słodkich pomidorów. Pita była aromatyczna od ziół, chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku, bardzo smaczna.
Druga z przystawek, to sałatka warzywna horiatiki podana z dużym kawałkiem fety. Słodkie pomidory, świeże ogórki, cebula, smaczne oliwki i doskonała feta posypana ziołami tworzyły danie, którego smak nie odbiegał od tego, który mięliśmy okazję poznać przy okazji wycieczki po Grecji. Warto dodać, że w daniu była prawdziwa feta o intensywnym smaku, a nie ser udający fetę.
Zupa rybna, to aromatyczny bulion zrobiony na bazie ryb i owoców morza, podany z dużą ilością kawałków ryb, małżami i krewetkami. Smaku dopełniały warzywa: słodkie pomidory, ugotowana al dente marchewka i aromatyczne zioła.
Kociołek mięsny, to gęsta i aromatyczna zupa zrobiona na bazie wołowiny marynowanej w winie oraz baraniny pieczonej z czosnkiem, z dodatkiem papryki, ogórka i kwaśnej śmietany. Danie było bardzo smaczne i sycące. W zupie znajdowało się bardzo dużo sporej wielkości kawałków soczystego mięsa
Daniem głównym był półmisek mięsny, złożony z arnaki kleftiko - pieczonej w pergaminie baraniny z dodatkiem kolendry i warzyw, paidaki - combra baraniego pieczonego w ziołach z warzywnym ratatoulle, beef stifado - wołowiny duszonej w sosie z grzybami, souvlaki - szaszłyka z kurczaka. Dodatkiem do dań były ziemniaki gotowane w mundurkach podane z sosem, warzywa grillowane, horiatiki i tzatziki. Mięsa były bardzo aromatyczne, soczyste i smaczne. Zostały przygotowane w sposób perfekcyjny. Rześki i aromatyczny sos tzatziki doskonale podkreślał smak
Druga z przystawek, to sałatka warzywna horiatiki podana z dużym kawałkiem fety. Słodkie pomidory, świeże ogórki, cebula, smaczne oliwki i doskonała feta posypana ziołami tworzyły danie, którego smak nie odbiegał od tego, który mięliśmy okazję poznać przy okazji wycieczki po Grecji. Warto dodać, że w daniu była prawdziwa feta o intensywnym smaku, a nie ser udający fetę.
Zupa rybna, to aromatyczny bulion zrobiony na bazie ryb i owoców morza, podany z dużą ilością kawałków ryb, małżami i krewetkami. Smaku dopełniały warzywa: słodkie pomidory, ugotowana al dente marchewka i aromatyczne zioła.
Kociołek mięsny, to gęsta i aromatyczna zupa zrobiona na bazie wołowiny marynowanej w winie oraz baraniny pieczonej z czosnkiem, z dodatkiem papryki, ogórka i kwaśnej śmietany. Danie było bardzo smaczne i sycące. W zupie znajdowało się bardzo dużo sporej wielkości kawałków soczystego mięsa
Daniem głównym był półmisek mięsny, złożony z arnaki kleftiko - pieczonej w pergaminie baraniny z dodatkiem kolendry i warzyw, paidaki - combra baraniego pieczonego w ziołach z warzywnym ratatoulle, beef stifado - wołowiny duszonej w sosie z grzybami, souvlaki - szaszłyka z kurczaka. Dodatkiem do dań były ziemniaki gotowane w mundurkach podane z sosem, warzywa grillowane, horiatiki i tzatziki. Mięsa były bardzo aromatyczne, soczyste i smaczne. Zostały przygotowane w sposób perfekcyjny. Rześki i aromatyczny sos tzatziki doskonale podkreślał smak