Wyszukaj lokal
Wyszukaj lokal
 
doRestauracji.pl
restauracje
Pomorskie
Gowino Wielkie
Oycowa Zagroda
Ocena na podstawie 1 opinii
4.3/5

Oycowa Zagroda

Adres

Wejherowska 113
84-215 Gowino Wielkie
Województwo Pomorskie

Telefon

665 110 665
Możliwość płatności kartą
Oycowa Zagroda

Typ kuchni:polska,regionalna,

Witamy W Gościńcu Oycowa Zagroda, położonym nad malowniczą doliną rzeki Gościciny oraz pól i łąk wsi Gowino, koło Wejherowa.

Zapraszamy do naszej Restauracji na staropolskie potrawy oparte na regionalnych, świeżych produktach /własnego wyrobu chleb, smalec ,pierogi oraz świeże pstrągi z przydomowych stawów, żury, grzybowe i rosoły przyrządzane są według dawnych receptur/.

Dodatkowo dysponujemy dwoma salami balowo-konferencyjnymi oraz budynkiem z pokojami gościnnymi. Przestrzenny teren wraz z Chatą Grillową – biesiadną daje możliwość organizowania imprez plenerowych. Dla naszym milusińskich stworzyliśmy idealne warunki na placu zabaw.

Gościniec Oycowa Zagroda to:
Miejsce inne niż wszystkie...
Zapraszamy!

Opinie użytkowników - Oycowa Zagroda
Dodaj opinię o lokalu

(Prawie) doskonała regionalna kuchnia kaszubska... Oycowa zagroda
  Data wizyty czwartek, 26 Maj 2016, 16:00 Data dodania 23.07.2016 23:25:08
Autor smakosze.info
W karcie dania kuchni polskiej inspirowane regionem, Znajdziemy w niej sporo dań z pstrąga pochodzącego z własnej hodowli (z mozzarelą, zapiekany ze szparagami czy z grzybami leśnymi), dziczyznę w kilku wersjach (polędwica z jelenia, schab z dzika), dania z drobiu i wieprzowiny (m.in. golonka i stek), zupy (czernina, borowikowa, żur polski, rybna) oraz raki i owoce morza. Ceny umiarkowane.

Przystawka pod postacią szyjek rakowych usmażonych na maśle koperkowym była wybitna w smaku. Delikatne szyjki podane z dużą ilością masła z dodatkiem soku z cytryny tworzyły fantastyczną kombinację smakową. Do tego podano kilka kawałków bagietki z masłem czosnkowym.

Dwie zupy: klasyka w najlepszym wydaniu. Zupa rybna o lekko kwaskowym i bardzo intensywnym rybnym smaku podana z pulpecikami zrobionymi z ich mięsa. Zupa grzybowa aksamitna w smaku i aromatyczna od dużej ilości ćwiartek grzybów znajdujących się w wywarze podana została z kluseczkami domowej roboty.

Dania główne były najmniej udanym elementem obiadu. Mięsa były bez zarzutu: dwa wielkie kawałki pstrąga zawinięte w roladkę zostały zapieczone z ogórkiem i szparagami dając w efekcie bardzo ciekawe w smaku danie. Mięso ryby było delikatne, soczyste i smaczne. Również schab był doskonały: mięso bardzo soczyste, kruche i dobrze doprawione. Kucharz "wyłożył" się niestety na dodatkach. Ziemniaki puree podane do pstrąga były w smaku stare i zleżałe. Warzywa gotowane były kompletnie rozgotowane. Szparagi... porażka na całej linii. W przypadku kapusty zasmażanej z boczkiem podanej do kapusty: była ona zbyt mocno przekwaszona. Dania kuchni Oycowej Zagrody mogłyby być doskonałe. Wystarczyłoby tylko, żeby kucharz wykazał trochę więcej dbałości i staranności w przygotowywaniu dodatków.

Pomimo tej wpadki polecamy.
Jedzenie
 
 
 
 
dobre
Lokal
 
 
 
 
ładny
Obsługa
 
 
 
 
dobra
Ceny
 
 
 
 
 
dobre
Oycowa Zagroda
Wejherowska 113 , Pomorskie 84-215
665 110 665
956
  • SMAKOSZE
  • Targi HORECA/GASTROFOOD, Kraków
  • ENOEXPO, Kraków
  • Opolfest 2015
  • Kawa dla Fundacji
  • Kornelia Polnisches Restaurant
  • Prospectum s.r.o.
0.03737902