Restauracja Múlk została otwarta z końcem lutego 2012 roku. Od samego początku staramy się, aby nawet najwięksi smakosze odnaleźli w naszym menu coś dla siebie. Gustownie urządzone sale pozwalają miło spędzić zarówno romantyczną kolację we dwoje, jak i spotkanie w szerszym gronie przyjaciół czy urządzić firmowy lunch. U nas można doświadczyć tego, co oznacza kaszubska gościnność.
Dysponujemy kompletnym zapleczem gastronomicznym oraz sprzętem, pozwalającym w profesjonalny sposób realizować zlecone nam zamówienia. Naszym klientom zapewniamy pełną obsługę w zakresie żywienia zbiorowego i cateringu w oparciu o najnowocześniejsze systemy produkcji, przechowywania i dystrybucji żywności, z zachowaniem zasad HACCP, GMP i GHP, co gwarantuje produkcję wyrobów najwyższej jakości.
Bùlwòwô bôbka ze szpiekã z wãdzarnika i zósã z lasowëch grzëbów, to trzy sporej wielkości kawałki, miękkiej w środku i delikatnie chrupiącej na zewnątrz, babki ziemniaczanej podanej z gęstym sosem grzybowym i kawałeczkami wędzonki. Sos mocno grzybowy był obłędny w smaku, o intensywnym aromacie.Czerwòny barszcz z miãsnyma pierogama, o pięknym rubinowym kolorze, mocnym i wyraźnym smaku, z doskonałymi mięsnymi kołdunami. Ciasto kołdunów delikatne i cienkie, mięso smaczne i doskonale doprawione. Połączenie smaków idealne. Òstrô rëbnô pòléwka, to zupa o konsystencji lekkiego kremu z dużą ilością kawałków ryby, warzywami i gęstą śmietaną. Podobnie jak w przypadku barszczu czerwonego zupa o mocnym oraz intesywnym aromacie i smaku. Pikantna, ale w stopniu, który podkreśla smak dania, a nie go zabija.Dania główne, to zapiekłi całi lasfór na grëpòwinowi panewce z czosnikòwim masłã pòdóny z przëpiekłima bùlwama i marinowóną kapùstą oraz òstré żeberka z métra z piekłima bùlwama i pòdszmórowóną kwasną kapùstą z grzëbama. Średniej wielkości pstrąg, upieczony w całości, o fantastycznie soczystym i delikatnym mięsie, delikatnie przyprawiony. Podany z solidną porcją domowych frytek oraz kapustą kiszoną. Wyśmienity. Żeberka mocno mięsiste, kruche i delikatne. Lekko pikantne. Podane z opiekanymi ziemniakami i doskonałą kapustą zasmażaną. Danie wybitnie smaczne.
Deser to ciastko czekoladowe z kreme, na bazie mascarpone podane z wiśniami w żelu. Doskonałe zakończenie pysznego obiadu.