W Massimiliano Ferre każdy znajdzie swoje ulubione dania. Oferujemy bogaty wybór makaronów, ryb i mięs przygotowywanych na oryginalnym grillu lawowym oraz sałat i deserów. Szczególnie polecamy pizzę przygotowywaną na cieńkim cieście ze specjalnego gatunku mąki. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Gości w menu znalazły się także tradycyjne potrawy kuchni polskiej, takie jak rosół, golonka czy pieczeń.
Dla dzieci przygotowaliśmy specjalne menu, wysokie krzesełka oraz kącik zabaw.
Szefem Kuchni Massimiliano Ferre jest Łukasz Junyszek. Pierwsze kroki w zawodzie stawiał w hotelu Merkury w Poznaniu. Następnie, przez kilka lat pracował u boku Sebastiana Kaczmarka, Szefa Kuchni restauracji Papavero w Poznaniu. Aby doskonalić swe umiejętności wyjechał do Anglii, gdzie szybko zdobył uznanie przełożonych w znakomitej Williams Kitchen at Calcot. Gotował m.in. dla Księcia Karola w jego posiadłości Highgrove. Od 2008r., jest szefem restauracji Massimiliano Ferre. Interesuje się nowymi trendami w gastronomi oraz informatyką.
Karta dań jest nieciekawa graficznie. Pomiędzy okładkami koszulki, w które włożono zadrukowane kartki papieru. Bardzo dużo kartek, ponieważ menu ma ponad 20 stron. W karcie znajdziemy sałatki, zupy, makarony i gnocchi, ryby oraz dania mięsne (kurczak, polędwiczki wieprzowe, wołowina). No i oczywiście włoska pizza. Ceny umiarkowane.
Zupa grzybowa była mocno aromatyczna. Lekko pikantna, o mocno wyczuwalnym smaku grzybów leśnych. Delikatnie zaprawiona śmietaną. Podana z niewielką ilością łazanków. Doskonała w smaku.
Filet z kurczaka faszerowany suszonymi pomidorami i rucolą, podany z ratatuj warzywnym i ryżem bazyliowy, to danie główne. Sporej wielkości piersi z kurczaka zostały wypełnione doskonałej jakości suszonymi pomidorami oraz listkami rucoli. Mięso delikatnie doprawione, bardzo soczyste. Podane na ugotowanym al dente ratatouille z gęstym sosem pomidorowym. Warzywa po prowansalsku były bardzo smaczne i dokonale komponowały się z mięsem, Dodatkiem do całości był ugotowany al dente ryż bazyliowy.
Dania bardzo proste w formie i doskonałe w smaku. Podane bez wymyślnej przesady, jednak ciekawie. Fantastyczne połaczenie tradycyjnie polskiej kuchni z mocnymi włoskimi akcentami. Polecam bardzo.