Haffnera 7/9
81-709 Sopot, Centrum Województwo Pomorskie
Telefon
58 355 15 15
Typ kuchni:polska,regionalna,
Nowy lokal w sercu Sopotu! Produkujemy pierogi w różnorodnych formach i kompozycjach. Lepimy je na miejscu by móc poczuć domowy smak w każdym z osobna!
Data wizyty niedziela, 17 Styczeń 2016, 18:00Data dodania19.01.2016 0:35:59
Autorsmakosze.info
Zupy, to klasyka w najlepszym wydaniu. Bardzo intensywny w smaku rosół zrobiony na bazie gęsiny, mięsa kaczki i kury oraz mocno majerankowo-czosnkowy barszcz czerwony. Bardzo słodki, rubinowo czerwony, lekko pikantny. Doskonały w smaku. Obie zupy podane z pysznymi kołdunami mięsnymi, wypełnionymi delikatnym farszem.
Pierogi zamówione zostały w dwóch odsłonach: klasyczne z wody i pieczone drożdżowe. Pierogi z łososiem pieczonym w warzywach, siekanym szpinakiem, jajkiem oraz kremowym serkiem, to danie o mocno łososiowym, a zarazem bardzo delikatnym smaku. Składniki zostały wymieszane w odpowiednich proporcjach, dzięki czemu smaki się doskonale uzupełniały. Ciasto średniej grubości, bardzo kruche i chrupiące. Całość smakowała doskonale z zaproponowanym sosem czosnkowym. Wersja tradycyjna, to siedem średniej wielkości pierogów gotowanych, wypełnionym farszem o kremowej konsystencji, na który złożyła się pieczona gęś z cebulą, jabłkami i suszoną śliwką, Pierogi zostały podane z karmelizowaną cebulą. Danie określić można tylko w jeden sposób: fantastyczne w smaku. Długo po wyjściu z lokalu czułem lekko słodkawy smak pierogów. Jedyne, do czego można się przyczepić, to odrobinę za grube ciasto, chociaż ugotowane bardzo prawidłowo.
Mocno Nadziane to niewątpliwie lokal godny polecenia. Pyszne pierogi, ciekawe połączenia smakowe, duża różnorodność oraz przystępne ceny to magnes, który spowoduje że pojawimy się tam po raz kolejny.
Pierogi zamówione zostały w dwóch odsłonach: klasyczne z wody i pieczone drożdżowe. Pierogi z łososiem pieczonym w warzywach, siekanym szpinakiem, jajkiem oraz kremowym serkiem, to danie o mocno łososiowym, a zarazem bardzo delikatnym smaku. Składniki zostały wymieszane w odpowiednich proporcjach, dzięki czemu smaki się doskonale uzupełniały. Ciasto średniej grubości, bardzo kruche i chrupiące. Całość smakowała doskonale z zaproponowanym sosem czosnkowym. Wersja tradycyjna, to siedem średniej wielkości pierogów gotowanych, wypełnionym farszem o kremowej konsystencji, na który złożyła się pieczona gęś z cebulą, jabłkami i suszoną śliwką, Pierogi zostały podane z karmelizowaną cebulą. Danie określić można tylko w jeden sposób: fantastyczne w smaku. Długo po wyjściu z lokalu czułem lekko słodkawy smak pierogów. Jedyne, do czego można się przyczepić, to odrobinę za grube ciasto, chociaż ugotowane bardzo prawidłowo.
Mocno Nadziane to niewątpliwie lokal godny polecenia. Pyszne pierogi, ciekawe połączenia smakowe, duża różnorodność oraz przystępne ceny to magnes, który spowoduje że pojawimy się tam po raz kolejny.