Data wizyty wtorek, 6 Październik 2015, 17:00Data dodania08.10.2015 10:35:31
Autorsmakosze.info
Tatar z łososia został podany z dodatkiem ogórka, płatków imbiru, musem chrzanowym oraz kaparami. Dodatkowo smak dania został wzbogacony mocnym i intensywnym aromatem dymu. Danie zostało częściowo już przygotowane w kuchni, zatem w kulce mięsa z łososia znalazł się już ogórek. Pozostałe składniki należało już wymieszać samodzielnie. Tatar był zjawiskowo pyszny. Świeże i delikatne w smaku mięso ryby zostało fantastycznie wzbogacone intensywnym smakiem i aromatem imbiru oraz musu chrzanowego. Duże i doskonałej jakości kapary dopełniły smaku dania.
Barszcz czerwony został podany z kołdunami z mięsem. Zupa o mocnym i intensywnym rubinowym kolorze oraz o równie mocnym aromacie i smaku. Czuć było w niej słodycz buraków. Kołduny były zrobione z cienkiego ciasta wypełnionego smacznym mięsnym farszem. Całość tworzyło danie wybitnie smaczne.
Pierogi z mięsem dzika, to osiem średniej wielkości pierogów podanych ze skwarkami oraz musem z czerwonej cebuli. Podobnie jak w przypadku kołdunów, ciasto było cienkie, delikatne i ugotowane al dente. Pierogi były wypełnione po brzegi farszem z mięsa dzika o bardzo delikatnej i aksamitnej konsystencji. Delikatnie przyprawione tylko do smaku mięso smakowało wybitnie. Delikatny w smaku mus z czerwonej cebuli bardzo dobrze komponował się ze smakiem pierogów.
Ogromny kotlet zrobiony z dzika, podany z kapustą z boczkiem oraz gotowanymi ziemniakami. Mięso było bardzo soczyste i kruche. Przyprawy doskonale podkreśliły delikatny smak mięsa, a panierka grzybowo-orzechowo-herbatnikowa ciekawie go wzbogacała. Smak mięsa został również doskonale podkreślony naturalną słodyczą gotowanej kapusty, podanej z boczkiem. Niesamowicie soczysty i delikatny w smaku sznycel cielęcy, usmażony w cieniutkiej panierce na maśle. Oba dania fantastyczne w smaku.
Barszcz czerwony został podany z kołdunami z mięsem. Zupa o mocnym i intensywnym rubinowym kolorze oraz o równie mocnym aromacie i smaku. Czuć było w niej słodycz buraków. Kołduny były zrobione z cienkiego ciasta wypełnionego smacznym mięsnym farszem. Całość tworzyło danie wybitnie smaczne.
Pierogi z mięsem dzika, to osiem średniej wielkości pierogów podanych ze skwarkami oraz musem z czerwonej cebuli. Podobnie jak w przypadku kołdunów, ciasto było cienkie, delikatne i ugotowane al dente. Pierogi były wypełnione po brzegi farszem z mięsa dzika o bardzo delikatnej i aksamitnej konsystencji. Delikatnie przyprawione tylko do smaku mięso smakowało wybitnie. Delikatny w smaku mus z czerwonej cebuli bardzo dobrze komponował się ze smakiem pierogów.
Ogromny kotlet zrobiony z dzika, podany z kapustą z boczkiem oraz gotowanymi ziemniakami. Mięso było bardzo soczyste i kruche. Przyprawy doskonale podkreśliły delikatny smak mięsa, a panierka grzybowo-orzechowo-herbatnikowa ciekawie go wzbogacała. Smak mięsa został również doskonale podkreślony naturalną słodyczą gotowanej kapusty, podanej z boczkiem. Niesamowicie soczysty i delikatny w smaku sznycel cielęcy, usmażony w cieniutkiej panierce na maśle. Oba dania fantastyczne w smaku.